tirsdag 22. april 2008

Rouge <3

Rouge er et band som er ganske kjent blant indere, men også kjent i England. De har nå nylig fått kontrakt med Timberland om å spille inn album sammen med Mosley Music Group som er eid av Timberland. Bandet består av tre vokalister som kommer fra forskjellige land, Iran, Egypt og India, men bor altså i England. De synger oftest på engelsk, men har også med indiske ord innimellom.

Sangene derimot er i sjangeren pop/R&B med masse asiatisk musikk. De best kjente sangene heter ”Eh papi” og ”Don’t be shy”, som også er populære ringetoner. ”Eh papi” er vel den sangen Rouge er best kjent med. Den starter med litt annerledes musikk enn det som er vanlig i norske og engelske sanger og går deretter over til mer pop samtidig som vokalen kommer frem. Refrenget består hovedsakelig av indisk tekst der ”Eh papi” ordene blir brukt.

Når vi kommer til coveret, så må jeg si det passer perfekt. Med en gang vi hører sangen, kan vi illustrere et bilde inne i hjernen med litt forskjellige farger og et cover som må ha noe rosa i seg. Når vokalistene begynner å synge, tenker vi oss unge jenter som er med i bandet. På fronten har de også skrevet opp navn på sangene som er mest kjent, det fører også til at folk stopper opp og tenker hvor de har sett navnet før og titter nærmere. Ofte ender det med at kundene kjøper CD-en. Baksiden av coveret er fullt opp av lys og sangnavn. Det minner oss litt om fest og diskotek, og stemmer nokså bra med musikken.

Teksten til sangene er litt variert. Som oftest er det på engelsk, men som jeg sa tidligere så har de ofte indiske ord eller refrenget på indisk. Bollywood generelt er kjent for kjærlighetsfilmer. I sangtekster er det intet unntak. Uansett om indere bor i England, så har de den ”innfødte” interessen til kjærlighet. Sangen ”Eh papi” inneholder også en del tekst om kjærlighet, vi kan egentlig si at sangen handler om kjærlighet.

Når jeg har nevnt en del detaljer rundt coveret, teksten og musikken, må jeg nevne at Rouge har spesiell musikk som fanger oppmerksomhet. Selve innledningen får folk til å sitte og høre på sangen, og Rouge har klart å få til en skikkelig innledning på de fleste sangene!

Ingen kommentarer: